Wednesday, September 12, 2007

A Rose Is Still A Rose

En suddig bild på en ros i kanten av en granplantering i en kohage på Romeleåsen. Ola in Space hits its all time low (klicka upp den så syns den i alla fall lite bättre). Men det är faktiskt inte vilken ros som helst. Nej, det är det enda kända vilda exemplaret av filtros Rosa tomentosa i Sverige. Jag och JLz gjorde en exkursion på temat rosor (besökte även Skivarpsåns mynning i Abbekås, där det finns ett tiotal arter) för en dryg månad sedan och tittade då på detta underverk:-).

En ensam vild ros som håller sig kvar, trots stormar och motgångar och allting annat för oss automatiskt över till Savage Rose, det fantastiska bandet från Danmark som jag skrivit om tidigare. Som jag också skrev då, så trodde många att grundaren och musikaliska motorn Thomas Koppels död i februari 2006 skulle innebära slutet för Savage Rose. Och att höstturnén samma år bara var ett farväl från sångerskan Annisette och hennes musiker.

Men så blev det inte. Den 5 november släpper Savage Rose sitt första studioalbum på sex år. Det har arbetsnamnet Universal Daughter. Enligt förhandsrapporter låter musiken fantastisk och Annisettes röst låter mer själfull och svart än någonsin. Och då ska vi betänka att vi har att göra med världens främsta pop- och rocksångerska genom tiderna. Mer om skivan finns här. Det finns också biljetter till försäljning till en spelning med bandet i Esbjerg i slutet av februari. Detta är förmodligen en indikation på att det blir en turné under 2008.

No comments: