Friday, January 5, 2007

Deafening Day, Zombiedaddys & Disco Error





Deafening Day, Zombiedaddys & Disco Error. Bodoni, Malmö 4/1/06

Härom veckan skrev jag om Malmöbandet Disco Error, som vid en spelning på Jeriko gjorde mig så glad att jag ville se dem igen. Och det tog bara två veckor så blev det en ny chans, denna gång på Restaurang Bodoni. Dessutom var det två andra band som spelade.

Det sämsta denna kväll var den fåtaliga publiken. Det var inte mer än ca 50 personer som kommit till Bodoni. Och de flesta av dessa verkade antingen vara kompisar till något av banden eller tillhörande Disco Errors lilla men till synes mycket trogna fanskara. Om det låga antalet besökare berodde på att det kostade 50 kr, att det ösregnade utomhus eller att det annonserats dåligt vet jag inte. Men det påverkade kvällens upplevelse på ett negativt sätt.

Först ut var Malmöbandet Deafening Day. De spelade pop åt shoegaze-hållet med mer fokus på långa, ganska larmiga instrumentalpartier än på insmickrande melodier. Det var bra, stundtals riktigt bra, speciellt p.g.a. den hårt bankande pianisten som hindrade det från enformighet. Kändes som ett band värt att hålla koll på.

Sen var det ett punkband från Örebro, Zombiedaddys. De spelade en relativt lättsmält punk med bra ös och tydliga melodier. Inte alls dåligt! Tyvärr så förstördes spelningen av att nästan alla människor försvann ur lokalen av olika anledningar och nästan ingen tittade på dem. Jag led verkligen med bandet som tydligen kört ner från Örebro under dagen för denna spelningen. Det är så man skulle vilja be om ursäkt å Malmös vägnar för det dåliga mottagandet.

När Disco Error till sist gick på var det kanske bara 30 personer kvar. Men de flesta av dessa var å andra sidan riktiga die-hard fans så det blev kul ändå. Förutom att Disco Error är underhållande i ett musikaliskt perspektiv så verkar de också satsa på sin kostym. Förra gången spelade bandet i tomtedräkter - denna gång började de spelningen i Halloween-masker. Musikaliskt var det likt förra gången, d.v.s. totalt schizofrent och väldigt roligt.

No comments: