Tuesday, December 18, 2007

Årets bästa skivor, # 15-9

Den supernördiga listan fortsätter. Frågorna hopar sig. Vilka blir topp 3? Kommer han ha med någon hiphop? Och framför allt, på vilken plats hamnar En händig man? Med mera. Allt visar sig. Men inte riktigt än.

I just den här delen hamnade några skivor som "riktiga" musikkritiker hyllat under året, bl.a. Feist (etta i tidningen Sonic. Själv tycker jag faktiskt att hennes föregående Let It Die från 2004 var något bättre) och Arcade Fire (som också gjorde en bra skiva, men likaledes sämre än debuten. Att de är ett oslagbart liveband hjälper inte här). Och inte minst den mystiska men underbara electronica-artisten Burial, vars verkliga identitet enligt uppgift fortfarande är okänd. Men det kommer några överraskningar i toppen, I promise.

Bossen gjorde en väldigt bra skiva i år, tycker jag. Tyvärr lite ojämn med några svaga spår i början, men hade första halvan av Magic varit lika bra som andra hade han hamnat högre upp.

För de som inte vet så är Basia Bulat en kanadensisk folkpopsångerska och Windmill en brittisk indiesnubbe som gjorde mig på riktigt gott humör under året.

15. Bruce Springsteen - Magic

14. Feist - The Reminder

13. Burial - Untrue

12. Editors - An End Has A Start

11. Arcade Fire - Neon Bible

10. Basia Bulat - Oh My Darling

9. Windmill - Puddle City Racing Lights


Fortsättning följer...

No comments: