Saturday, April 7, 2007

Whiskyprovning #13




Jag har tidigare redogjort för bakgrund till våra whiskyprovningar och hur dessa genomförs. Den 13:e provningen genomfördes på långfredagen och kanske var det därför vi bara var 8 personer (varav hela 3 debutanter, som alla verkade smått lyriska efteråt) denna gång, mot normalt 10-12 deltagare. Det var dock minst lika kul ändå. Vi testade som vanligt sju sorter, varav 5 var nya och 2 var återtestningar. En av dessa, MacLeods Islay, blev kvällens stora vinnare med imponerande 7,83 (av 10) i betygsnitt, vilket gör den till en av de allra bästa av de 98 olika sorter vi nu testat. Bland övriga testade sorter från igår märks två olika Johnnie Walker - både Green och Black Label. Den svarta klarade sig något bättre än den gröna, men båda sänktes rätt kraftigt. Alla betyg kan ses om ni klickar på bildcollaget ovan.

Kvällen/natten blev lång och trots taxi hade klockan passerat 04 innan jag kom hem. Tack till That Handsome Devil för ett som alltid klockrent arrangemang och för bildcollaget.

2 comments:

That Handsome Devil said...

Nästa gång blir det till att slå på stora trumman då vi skall avnjuta whiskysort nr 100. Med tanke på hur trevligt vi har borde vi egentligen kunna ha provningar betydligt oftare. Å andra sidan vill jag inte må så som jag gör idag särskilt mycket oftare :-( Men det är det förstås värt...

Anonymous said...

HejÅtackFörEnJätteTrevligKväll!
/Kattarina