Thursday, February 1, 2007

Hjälp till att rädda planeten ikväll

Fick ett mail från en god vän som jag tycker är värt att lägga ut även här på bloggen. Det här är så fantastiskt enkelt för alla att genomföra så det finns ingen ursäkt att låta bli. Tack på förhand!

Den 1 februari 2007 mellan 19:55 - 20:00 är det tänkt att vi människor ska låta planeten andas ut ett ögonblick.

Idén är att stänga av alla energikonsumerande verksamheter mellan 19:55 - 20:00 den 1 februari 2007. Därmed genomförs det första kollektiva försöket av jordens befolkning, i att spara energi. Förslaget kommer av Planet Alliance - där en mängd miljöorganisationer ingår - och sammanträffar med IPCCs utkommande rapport om klimatförändringar. Mängder av människor i massor av länder har redan fått detta email och kommer att delta.

Och det enda Du behöver göra är att stänga av all energikonsumerande verksamhet i ditt hus under 5 minuter (19:55 - 20:00 den 1 Feb). Självklart kan du låta energin vara avstängd längre...Besparingen förväntas bli enorm om detta sker i en stor utsträckning och vår jord kommer att tacka oss...

M.V.Hälsningar
Din Planet
PS: Skicka vidare till dina vänner....så blir vi flera...

5 comments:

Alex said...

Hedervärt att sprida detta initiativ Ola. Men vad har hänt med din slogan "kind, crazy and handsome"? På bilden från whiskeyprovningen ser du lika snygg ut som vanligt, och färgsättningen på sidan tyder inte direkt på att du skulle ha blivit frisk i huvudet. Har du kommit in i klimakteriet och blivit elak?

Anonymous said...

Vem följde uppmaningen då? Vi hade möte och satt i mörker gott och väl fem minuter. Anteckningarna fick föras på papper i stället för datorn!

Anonymous said...

Jag följde uppmaningen. Fast när de fem minuterna gått kom jag på att min frysbox från 1965-nåt svinat på som vanligt... Ridå.

Ola said...

Jag följde det naturligtvis. Hade faktiskt av huvudströmbrytaren nästan en halvtimme. Mysigt!

Anonymous said...

jag följde med uppmaningen, stearinljus i ca 20 min. Mysmys. Lite besviken över att elförbrukningen i sverige ökade under testet dock..