Saturday, February 17, 2007

Releaseparty på Kontoret




Releaseparty för Adrian Recordings, med Folie och Den Svenska Tystnaden. Kontoret, Malmö 15/2/07

Tack vare några tidigare besök på Kontoret, blev jag inviterad dit till en releasefest för Adrian Recordings nya hemsida. Adrian Recordings ger/har gett ut skivor med bl.a. Emil Jensen, The Fine Arts Showcase och nu avsomnade David & The Citizens.

Ikväll var det två olika artister som uppträdde, båda för mig okända sedan tidigare. Först var det elektronmusik med Folie, som är artistnamn för Stefan Thor. Han gjorde bl.a. omgjorda elektroversioner av David Fridlunds (sångaren i David & The Citizens) låtar, med Davids röst (inspelad) kraftigt förvrängd. Coolt.

Sedan var det en nybildad trio (med gitarr, bas & trummor) vid namn Den Svenska Tystnaden. Även detta band hade kopplingar till David & The Citizens, i alla fall hade någon av medlemmarna spelat med dem på någon turné. Riktigt bra och melodisk indiepop som jag absolut ska försöka följa i fortsättningen. De hade bara 5-6 låtar klara men det var en riktigt bra spelning.

Jag gillar verkligen Kontoret. Billigt vin, god underhållning samt jättetrevlig och intim stämning. Ett perfekt sätt att spendera en kall torsdagskväll i Malmö.

Bilder, uppifrån och ner: Annette & Magnus från Adrian presenterar kvällen, Folie samt Den Svenska Tystnaden.

3 comments:

Emma said...

Medhåll! Promenaden hem får betraktas som bonus.

That Handsome Devil said...

Är David & the Citizens avsomnade? Sedan när, en ny skiva kom väl för bara några månader sedan?! /förvirrad

Ola said...

Ja, men nu har de lagt av. Länk: http://www.davidandthecitizens.com/